Een "Zorgflat" Wat is het juist?

Ontdek ook Beauprez
Home Services

Wat is een zorgflat?

Een “Zorgflat” Wat is het juist?

Geschreven door Stefaan Premereur op 21/09/2018

Beauprez Service Residenties heeft een erkenning als groep van assistentiewoningen, ook GAW afgekort in de sector.

Wij zijn de term “zorgflat” zelf gaan gebruiken omdat assistentiewoning niet echt omschrijft wat Beauprez Service Residenties echt doet. Wij gaan met onze service en zorg veel verder dan wat de norm ons oplegt.

In onze “zorgflats” combineren wij de voordelen van een assistentiewoning met deze van een rusthuis. De voordelen van een assistentiewoning zijn: een ruime aangename flat voorzien van oproepsysteem, keuken, badkamer, aparte slaapkamer en de bewoner kan  met zijn eigen meubilair hier zijn nieuwe thuis creëeren.

De voordelen van een rusthuis: 3 lekkere in huis bereide maaltijden per dag, eigen poetsdienst, alle verbruik is inbegrepen ook TV aansluiting, verzekering etc…., verpleeghulp gaande

van 1 keer per dag tot zoveel als nodig volgens de zorgbehoefte en zelfs palliatieve bewoners kunnen bij ons verder verzorgt worden. De zelfstandige verpleging zorgt ook voor alle medicatie die dagelijks bij ons wordt geleverd door de apotheek waar wij mee samenwerken. Wij hebben zelfs een noodapotheek in huis om bvb antibiotica op een zondag meteen te kunnen opstarten indien nodig.

Vandaar noemen wij onszelf zorgflats!