Onze
residenties

Ontdek ook Beauprez
Home Services

Residentie Beauprez

Residentie Beauprez bestaat sinds 1991 en was hiermee één van de eerste operationele residenties in Vlaanderen waar senioren, ook zorgbehoevend,  een nieuwe thuis vonden.

In 2010 werd een eerste uitbreiding gerealiseerd volgens de nieuwste normen en in 2015 een tweede uitbreiding. Residentie Beauprez telt hierdoor op heden 75 erkende assistiewoningen van verschillende types en oppervlaktes waardoor we voor ieders budget een oplossing kunnen aanbieden.  Volledig met groen omringd en op 500 meter van het Provinciaal Domein De Gavers bieden wij een oplossing  voor zowel valide als minder-valide  alleenstaanden of echtparen. Leeftijd speelt geen rol, dus ook wie nog geen 65 jaar is en een vorm van begeleidt wonen zoekt kan bij ons terecht.

Lees meer

Senior Resort De Kloef

“Senior Resort De  Kloef” is een voor de zorgsector vooruitstrevend gebouw dat qua  materialen en technieken uniek is in België. Residentie “De Kloef” is architecturaal en ecologisch een  trendsetter in de zorgsector. Dat heeft de pers ook opgemerkt, het gebouw werd genomineerd voor een Award en verschillende vakmagazines kwamen langs voor foto’s en een artikel.

Een Houtmassiefbouw in Oostenrijk gefrabriceerd, hier geassembleerd.  Er is vloerverwarming met warmtepompen, een gigantische glasgevel, panoramische lift en een groendak van 750 m²   maken van “De Kloef” met 16 assistentiewoningen een uniek concept!

De naam was snel  gekozen, aangezien het gebouw werd opgericht op een site van de voormalige klompenmakerij Steenhout die hier generaties lang bomen verwerkte naar klompen “Kloefen”.

De site is 2700 m² groot, alle bewoonbare oppervlaktes samen komen op ongeveer 1750 m².

Er werd 500 m³ hout verwerkt in de nieuwe gebouwen, wat tevens ook mede zorgt voor een groene voetafdruk, want bomen zorgen voor zuurstof in de lucht.  We kunnen tevens ook  stellen dat door gebruik van hout i.p.v. beton voor dit gebouw een reductie van 1750 ton Co2 werd bekomen.

Al onze zorgflats  beschikken over WIFI, een vernieuwd en interactief oproepsysteem, telefooncentrale en TV aansluiting.

Lees meer

Alegria Cohousing

Residentie Alegria staat ter beschikking voor alle leeftijden. De volledige accommodatie, de restaurants en zitruimtes staan ter beschikking van de bewoners.
Het is zowel voor alleenstaanden en gezinnen een woonoplossing, niet vergelijkbaar met het huren van een appartement.

De oplossing tegen vereenzaming. Wie meer veiligheid en zekerheid zoekt of een verregaande vorm van omkadering en woonbegeleiding.

Alles wooneenheden zijn aangepast aan minder-valide bewoners.
Geen gedoe met aansluiting of overzetten van meters van nutsvoorzieningen. Alles zit begrepen in een betaalbare forfait per maand:

– Elektriciteit
– Water
– Verwarming
– TV aansluiting
– WIFI
– Brandverzekering

– Onderhoud tuin en gemeenschappelijke delen

 

Bovendien heb je de vrije keuze om als bewoner van de cohousing betaalbaar te genieten van 3 maaltijden/dag.

Je kan een telefoonaansluiting vragen, een internetaansluiting, …
Er is administratieve hulp beschikbaar om te printen, PC gebruiken, auto delen, fiets delen, vergaderruimte, restaurants, zitruimtes…
Alles is geregeld, onderhoud van tuin, gangen en zit begrepen in het forfait/maand.
Bovendien kan ook gekozen worden voor een huurcontract van korte duur met een flexibele en aangepaste opzegperiode.
Residentie Alegria beschikt over verschillende types wooneenheden, gaande van studio voor 1 persoon tot appartementen voor 2 en max 3 personen.